Scenetæppet

I 1949 blev Forsamlingshuset udvidet med en værtslejlighed og en fast scene. Der var blevet spillet dilettant i mange år, men før 49 måtte man hver gang etablere en scene fra bunden af.

Der skulle selvfølgelig være et scenetæppe, som på de "rigtige" teatre. Minister Niels Peter Arnstedt fra Humleore huset et smukt scenetæppe.

I 1984 var dette tæppe efterhånden blevet så mørnet og gulnet, at Voksenklubben i huset indkaldte frøkner, fruer, kællinger og madammer i Vigersted Sogn til et syprojekt. Voksenklubben var et fænomen, som under inspiratoren Tulle Olsen havde skabt et forum, hvor man skulle gøre noget for sognet.

Via pressemeddelelser blev de før omtalte grupper opfordret til at møde op med deres gamle brokade-  eller balkjoler.

Det store tæppe blev taget ned og lagt på parkeringspladsen foran huset. Man sprættede tæppet op og konstaterede, at foret kunne bruges.

Den lokale billedkunstner Tove Sandholdt Gaub fik til opgave at udsmykke midterpartiet med de 5 teatermasker. Og da kvinderne havde klippet 1629 lapper ud af deres kjoler, var det også Tove, der lagde lapperne op og bestemte farvespillet.

Tæppet er efterfølgende blevet berømmet og kaldt for det smukkeste på Sjælland.

Uanset hvad man mener om tæppet, er det en fascinerende tanke, at alle lapper har været båret til bal i forsamlingshuset. Iklædt disse kjoler har unge piger mødt deres tilkomne. Disse lapper har overværet familiefester, som har rod i sognets historie.

Seneste kommentarer

Del siden