Kommunekassererens hus, Ejdamsvej 31.


Aksel Johansen var kommunekasserer i Vigersted Kommune. Han boede på adressen Ejdamsvej 31.  Han havde et fint samarbejde med den daværende bykonge – Charles Mortensen - som sad 4 perioder som sognerådsformand.


Aksel havde en polsk født kone- Veronica – og man kan se deres gravsten i lapidariet på Vigersted Kirkegård. Det ligger bagerst til højre, når man kommer ind ad lågen fra bygaden.

Aksel udgjorde sammen med Charles Mortensen den kommunale administration. I 50erne kunne man hver fredag besøge forsamlingshuset mellem kl. 10 og 12. Her sad sognerådsformanden og kommunekasserereren parat til at lytte.


I dag er der 100vis af ansatte i Ringsted Kommune. Man kan diskutere, om det er lettere at komme i kontakt med administrationen.


I Aksels privatbolig fandtes kommunekassen i et pengeskab, der var boltet ind i en mur.


Da Charles Mortensen havde sølvbryllup, var det meste af kommunens beboere inviteret med. Også Aksel og Veronika.


På Skovgården, som ligger midtvejs på Kirsebæralleen, boede 2 unge mænd Keld og Eilif med deres forældre. Den ene var såkaldt uægte søn, idet moderen havde fået ham uden for ægteskab. Familien var ikke inviteret med til sølvbryllup. Keld lykkedes i stedet med at stjæle kommunens kasse, idet han rykkede pengeskabet ud af væggen. Han var bomstærk og gymnastiktræner. Det blev senere fundet i Stængebækken, ved indgangen til Humleore få hundrede meter fra hans hjem.


Den skyldige blev indfanget, fik sin straf og skabte samtidig en kriminel karriere.


Aksel var en pligtopfyldende og ærlig mand.

Han havde en last. Han var glad for de våde varer.


En gang måtte Charles Mortensen køre ham hjem, da han var blevet lidt for omtåget. Veronica blev urolig, da hun så ham og spurgte: ”Aksel! Er du dårlig?” ”Ja,” stønnede Aksel. Da hun ville tage vare på ham, anede hun uråd og snuste til hans ånde. ”Fy for pokker! Du er jo fuld!!!” råbte hun, hvorefter hun smak ham sådan en lussing, at han trimlede omkuld. Det afholdt ham fra at drikke et par dage.